Harita ve Kadastro Programı
Varna Ekonomi Üniversitesi Ziyareti

Bölümümüz akademik personeli Dr. Mehmet Doğruluk, Erasmus+ personel hareketliliği kapsamında Bulgaristan'ın en eski üniversitelerinden bir olan Varna Ekonomi Üniversitesi'ne 18 Mayıs 2023 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Gayrimenkul ve Yatırımlar Bölümü öğrencileri ve bölüm akademik personeli olan Doç. Dr. Anna Gospodinova'nın katılım sağladığı bu ziyarette Hacettepe Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü'nün tanıtımını içeren bir sunum yapılmış ve ayrıca Türkiye'deki kadastro elektronik sisteminin fonksiyonel yeteneklerini tanıtılmıştır.

Diğer taraftan Doç. Dr. Anna Gospodinova'nın sunumu ile Bulgaristan'daki kadastro-idari bilgi sistemi hakkında bilgi alınmıştır. Söz konusu ziyaret kapsamında bölümümüz ve  Gayrimenkul ve Yatırımlar Bölümü arasındaki akademik iş birliği (projeler, bilimsel çalışmalar vb.) olanakları  ve öğrecilerimizin staj haeretliliği için Varna'da bulunan iş yeri olanaklar tartışılmıştır.